Ništa nije ukazivalo na tragičnu smrt

"Ništa nije ukazivalo da tragedija može da se desi. Nemanja je bio član reprezentacije osam godina i, kao i ostali reprezentativci, prolazio je medicinska ispitivanja dva puta godišnje. On je bio poslednji put na pregledu pre pet meseci i, jednostavno, rezultati nisu ukazivali na problem", kazao je Jevremović agenciji .

Reprezentativac Srbije u veslanju Nemanja Nešić (24) preminuo je jutros oko 9.30 na treningu u Dunavcu kod Smedereva, rekao je agenciji trener Dejan Guslov.

Guslovu, koji je sa obale pratrio kretanje čamaca, javljeno da se "nešto događa sa Nešićem" istog časa je gliserom doplovio do skifa u kojem je reprezentativac bio sa Milošem Stanojevićem.

"Bio je to laki trening. Trebalo je da se ide na pripreme na Srebrno jezero jer su u toku pripreme za Svetski kup u Minhenu", naveo je Dejan Guslov.

Nešić koji je bio član reprezentacije Srbije i veslačkog kluba Smederevo, umro je danas tokom prepodnevnog treninga.

Jevremović je rekao da se nesreća dogodila uprkos brze reakcije Nemanjinog kolege iz čamca i trenera koji je sa glisera pratio trening.

"Nemanji je pozlilo tokom treninga, i veslač iz čamca mu je odmah pritekao u pomoć, kao i trener koji je pratio veslače gliserom. Na obali je bila i ekipa hitne pomoći koja je pokušala reanimaciju", rekao je Jevremović.

Nešić koji je imao 24 godine, bio je dugogodišnji član reprezentacije i osvajač odličija sa evropskih prvenstava i drugih takmičenja.

Okolnosti i uzrok smrti biće poznate kroz nekoliko dana, kada se obavi obdukcija, rekao je Jevremović, generalni sekretar Veslačkog saveza.

Beta

Pogledajte još