Srbija se porazom oprostila od Evropskog prvenstva

SKOPLJE, 6. decembra 2008. (Beta) - Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u drugi krug Evropskog šampionata u Makedoniji, pošto je u Skoplju izgubila od Makedonije sa 31:30 (16:14) u trećem kolu Grupe D. 

Najefikasnija u makedonijskoj ekipi bila je Natalija Todorovska sa osam golova, dok je Olga Bujanova zabeležila šest pogodaka. 

U srpskom timu najzapaženija je bila Andrea Lekić sa šest golova, a po četiri pogotka postigle su Jelena Popović, Svetlana Ognjenović i Sanja Rajović.
Izabranice Časlava Dinčića su u prvom kolu izgubile od Hrvatske, a u drugom su pretrpele poraz od Nemačke. 

Selektor naše reprezentacije Časlav Dinčić izjavio je da u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu u Makedoniji ne ide zasluženo bolja ekipa, već reprezentacija domaćina, koju je izabrao EHF. 

"Razočaran sam u sport, jer se organizuju takmičenja da domaćin mora da prođe u drugi krug. Gospodu iz EHF-a ne interesuje da li će se neka igračica povrediti, već samo novac. Bilo je očigledno da žele ili nas ili Hrvatsku da izbace. To je moje mišljenje", rekao je Dinčić na konferenciji za novinare. 

On je istakao da je to njegovo mišljenje i da možda tako ne treba da govori, ali da mu je žao devojaka. 

Takođe. selektor je rekao da ne zna da li će ostati na toj funkciji jer cilj na Evropskom prvenstvu nije ostvaren, uz tri poraza u takmicama sa Hrvatskom, Nemačkom i Makedonijom. 

"Cilj nije ostvaren. Trebalo je da pobedimo nekog od protivnika. Mada i da smo pobedili Nemačku ne bi smo prošli. Na prvoj utakmici protiv Hrvatske delovali smo uplašeno i ona nas je stvarno zasluženo pobedila. Protiv Nemačke smo odlično odigrali, ali nismo uspeli da je savladamo, a protiv Makedonije iz raznih razloga nismo mogli da dobijemo meč", rekao je Dincić novinarima u Skoplju. 

Pogledajte još