Izložba radova 16 umetnika u Progresu

BEOGRAD , 7. juna 2012. (Beta) - Izložba iz ciklusa "Under realism" (Sous realisme) na kojoj će biti predstavljeni radovi 16 medjunarodnih umetnika, biće otvorena u galeriji "Progres" u Beogradu od 11. juna do 5. jula, najavili su u četvrtak organizatori.

Projekat "Sous realisme" čine tri paralelne izložbe 16 svetski poznatih umetnika i prevashodno je zamišljen kao kulturna razmena izmedju Francuske i Srbije.

Radovi su nastali od 11. februara do 31. marta ove godine u Beogradu, u poduhvatu u kome je učestvovalo 10 najreprezentativnijih svetskih umetnika (devet francuskih i jedan iz Velike Britanije), a na izložbama će biti prikazana dela još šest umetnika.

Predvidjeno je da taj ciklus bude prikazan u galerijama u raznim gradovima sveta, pa će selekcija kasnije biti dodatno proširena za potrebe narednih izlagačkih prostora, najavili su organizatori.

Kao deo programa u utorak 12. juna u 19.00 u ateljeu Koste Kulundžića (Dunavska 86) biće organizovan performans "Brzo slikanje" (Speed painting) na kome će prvi put u Srbiji umetnici u roku od dva sata na platnima velikog formata publici predstaviti trenutnu inspiraciju.

Pogledajte još