Karić: Nećemo nesportski u prvu ligu

"Situacija u fudbalu je takva kakva je, nikada nismo imali nameru da bilo kakvom fuzijom ili na nesportski način uđemo u Super ligu. Ne znam da li će neko odustati, a i ako se to desi nije zagarantovano da će Napredak biti prebačen u viši rang. Od trenuta kada smo došli u klub priča se o tome...", rekao je Karić novinarima u Kruševcu.

On je istakao da čelni ljudi Napretka nisu imali kontakte ni sa jednim klubom o ustupanju mesta u Super ligi, iako se u medijima pominjalo da bi Napredak iduće sezone mogao da zauzme mesto BSK Borče.

"Želeli smo plasman u viši rang, ali nismo uspeli. Misija je bila nemoguća, uzeli smo klub kada je bio u zoni ispadanja. Napravili smo veliki pomak, klub je uređen, ali je količina pritiska bila velika", kazao je Karić.

Napredak je danas promovisao Nenada Milovanovića za novog trenera, a Karić je istakao da je taj fudbalski klub spreman za sve izazove.

"Sigurni smo da ćemo biti maksimalno spremni za svaki izazov koji je pred nama. Sa novim pojačanjima i trenerom koji ima ogromno iskustvo nalazimo se na pravom putu"
, rekao je Karić.

Predsednik Napretka je istakao da je stadion Mladost u Kruševcu licenciran jer "ozbiljan klub pravi ozbiljne planove".

"Mi nismo došli ovde da bismo se poigrali sa bilo čim. U sportu imate uspehe i padove, novac nije presudna stvar. Infrastruktura je važna, ali bez igrača i stručnog štaba je samo lep objekat. Licencirali smo stadion zbog budućnosti... I da smo jedan rang niže licencirali bismo stadion", rekao je Karić.

Napredak je sezonu u Prvoj ligi Srbije završio na šestom mestu, a u viši rang plasirali su se Radnički iz Niša i Donji Srem iz Pećinaca.

Beta

Pogledajte još