Kina pozvala Iran da bude fleksibilan

0

PEKING, 8. juna 2012. (Beta-AFP) – Kineski predsednik Hu Djintao pozvao je u petak svog iranskog kolegu Mahmuda Ahmadinežada da bude "fleksibilan" i "pragmatičan" u budućim razgovorima o nuklearnom programu svoje zemlje, javila je agencija Sinhua.

PEKING, 8. juna 2012. (Beta-AFP) – Kineski predsednik Hu Djintao pozvao je u petak svog iranskog kolegu Mahmuda Ahmadinežada da bude “fleksibilan” i “pragmatičan” u budućim razgovorima o nuklearnom programu svoje zemlje, javila je agencija Sinhua.

“Kina se nada da će Iran imati fleksibilan i pragmatičan pristup”, kazao je Hu prilikom susreta sa Ahmadinedžadom u Pekingu, pred nastavak razgovora iranskih predstavnika s Medjunarodnom agencijom za atomsku energiju u Beču.

Kina će, dodao je Hu, čija je zemlja tradicionalni saveznik Irana, nastaviti da “igra konstruktivnu ulogu radi rešenja krize mirnim sredstavima”.

IAEA u petak nastavlja razgovore sa Teheranom, koji se sumnjiči da pravi nuklearno oružje, kako bi se postigao sporazum koji bi trebalo da omogući i pristup vojnoj lokaciji na kojoj se, prema sumnjama Zapada, pravi atomsko oružje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.