Sporazum sa Prištinom na uštrb Srba

Nedeljković je za Televiziju Most iz Zvečana kazao da je imao uvid u dokumentaciju o postignutim dogovorima u Briselu, i dodao da "želi da veruje da i na kraju tunela ima svetlosti".

"Želim da verujem ovoj izjavi (šefa pregovaračkog tima) Borka Stefanovica da sporazumi koji su postignuti u Briselu ne važe za sever Pokrajine"
, rekao je Nedeljković, kadar Demokratske stranke.

Stefanović je juče za RTS kazao da su Priština i deo međunarodne zajednice zloupotrebili sporazum o slobodi kretanja i da zamena registarskih tablica vozila nije dogovorena za sever Kosova gde su Srbi većina.

Komentarisuci izjavu šefa pregovarackog tima Beograda o tome da su predstavnici Srba upoznati sa svakim detaljem dogovora, Nedeljković je rekao da čelnici sa severa Kosova "nikada zvanično nisu upoznati sa svim detaljima postignutih dogovora pregovaračkih timova Beograda i Prištine o Kosovu".

"O tome šta je dogovoreno, saznali smo od nekih drugih međunarodnih institucija", rekao je Nedeljković.

Pozvao je Srbe da "ne nasedaju na provokacije, da ostanu mirni" jer, kako je dodao, "samo demokratskim sredstvima se može ostvariti zajednički cilj - opstanak na Kosovu i Metohiji".

Čelnici lokalnih samouprava sa severa Kosova juče su u Beogradu razgovarali sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i naveli da im je on pokazao dokumenta o dogovorima sa Prištinom za koja do sada nisu znali.

ZVEČAN, 8. juna 2012. (Beta)

Pogledajte još