Čudni, a delotvorni saveti za bolje zdravlje

Svi znamo da je za dobro zdravlje potrebno jesti puno voća i povrća, redovno vežbati i smanjiti slatkiše, ali u posljednjih nekoliko godina pojavili su se i mnogi čudni, ali ipak naučno dokazani zdravstveni saveti.

Kijate? Obrijte brkove!

Ako ste skloni alergijama trebalo bi da razmislite da li su vam brkovi baš neophodan modni detalj. Jedna studija je pokazala da su muškarci koji dva puta dnevno peru brkove i bradu manje koriste antihistaminike. Uočavate logiku?
U dlakama brade i brkova ima dosta prašine, polena i svih onih stvari koje vas teraju na kijanje. Pokušajte ili da redovno perete bradu ili jednostavnije, obrijte se i uvidećete razliku.

Mirišite jabuku kad vas boli glava

Jabuka na dan, tera doktora van" poznata je poslovica, ali svi učinci tog dragocenog voća idu mnogo dalje od toga. Miris zelene jabuke pomoći će vam ako patite od migrene jer će umanjiti osećaj bola. Bilo da vam skrene misli s boli, ili vas opusti, u svakom slučaju, to je vrlo prirodan način otklanjanja bola.

Visoke pete čuvaju kolena

Istraživači s Warwick i Oxford Brookes Univerziteta otkrili su da nošenje visokih peta može da pomogne sprečavanju razvoja artritisa u kolenu. Zapravo, nošenjem visokih peta jačate mišiće kolena koji onda čvršće drže kosti i manje ih opterećuju.

Još jedna dobra vest za ljubiteljke štiklica: visoke pete pomažu u jačanju mišića karlice - onih koji su direktno povezani s orgazmom.
U svakom slučaju, svi se slažu da vam nošenje razumno visokih peta neće naškoditi, pa se slobodno opustite na svojim novim cipelicama.

Za mršavljenje menjajte radio stanice

Zvuči neverovatno, ali suština je zapravo da se rešite rutine. Svaki dan učinite nešto drugo, makar to bilo samo biranje druge radio stanice dok radite kućne poslove i ta promena će vam pomoći u skidanju kilograma. Svaka promena - nekoliko grama manje. Još ako malo zaplešete uz žestoki ritam...

Operite/dezinfikujte ruke nakon korišćenja bankomata i/ili gotovine

Istraživanja su pokazala da su novac i bankomati najprljaviji predmeti s kojima svakodnevno baratamo. Zamislite samo ko sve dira novac i tipke. Šta vi dirate nakon što baratate novcem? Nadamo se ne decu.

Čokoladno mleko vratiće vam energiju

Nakon vežbanja zaboravite vodu! Čokoladno mleko nadoknadiće vam sve što trebate. Samo koristite manje masno mleko. Nakon treninga morate da oporavite mišiće i da podsaknete dalji rad organizma. Proteini iz mleka će to učiniti na najzdraviji način, dok će čokoladni ugljeni hidrati na ukusan način nadoknaditi izgubljenu energiju. Zašto biste pili neukusne šejkove kad se možete lepo nagraditi i dobiti isti učinak?

Pogledajte još