Sahranjen veslač Nemanja Nešić

SMEDEREVO, 8. juna 2012. (Beta) - Na Novom smederevskom groblju u petak je sahranjen državni reprezentativac u veslanju Nemanja Nešić, koji je u sredu umro na treningu u 24. godini.

Nemanja Nešić bio je član Veslačkog kluba Smederevo, kluba s najviše pehara u vitrinama.

"Medalje sa državnih prvenstava i medjunarodnih regata samo su ga dodatno motivisale. Preveslao je stotine hiljada kilometara na Dunavu, ali i širom sveta. Gde god da je nastupao kao veslač Smedereva ili reprezentacije, dostojno je branio boje grada i Srbije. Bio je gladan uspeha i medalja, dobrih rezultata i nije se štedeo da do tog cilja dodje. Želeo je uvek više, brže i bolje" rekao je u obraćanju prisutnima predsednik IO VK Smederevo Dragoljub Paunović.

Pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov rekao je pred brojnim prijateljima, poštovaocima, drugovima, rodbinom i roditeljima prerano otišlog veslača da sport obično vezujemo za radost, sreću, pobedu, druženje, prijateljstvo i dodao da je Nemanja bio "zlato" Srbije.

Sahrani je prisustovao veliki broj Nemanjinih prijatelja i poštivalaca, sportskih i državnih funkcionera, kao i na komemoraciji u Skupštini grada pre toga.

Pogledajte još