Remi na otvaranju EURA

Gol za Poljsku dao je Robert Levandovski u 17, a za Grčku Dimitris Salpingidis u 52. minutu. Obe ekipe su meč završile sa igračem manje, pošto je Sokratis Papastatopulos dobio drugi žuti karton u 44, a golman Poljske Vojceh Ščensni u 69. minutu direktan crveni.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Poljska - Grčka 1:1

Poljaci su poveli posle odličnog centaršuta Lukaša Piščeka sa desne strane, pošto je Levandovski sa šest metara neometan na drugoj stativi glavom savladao golmana Grčke Kostasa Halkijasa.

Grci su izjednačili posle nespretnosti golmana Poljske Ščensnog i štopera Marcina Vasilevskog koji su se sudarili posle centaršuta Vasilisa Torosidisa, a Salpingidis je sa nekoliko metara loptu poslao u prazan gol.

Grci su u 71. minutu imali odličnu priliku da preokrenu rezultat, ali je rezervni golman Poljske Pžemislav Titon odbranio penal Jorgosu Karagunisu.

POGLEDAJ VIDEO: Poljska - Grčka 1:1

Titon je ušao u igru nekoliko trenutaka pre toga, pošto je Ščensni dobio crveni karton kada je u kaznenom prostoru sapleo Salpingidisa i napravio penal.

Poljaci su u prvom poluvremenu bili bolji, imali posed lopte i više prilika, ali su se Grci "vratili" u drugom, a jedan od ključnih detalja utakmice je kada je selektor na poluvremenu ubacio u igru Salpingidisa umesto Sotirisa Ninisa.

Salpingidis je u 74. minutu postigao još jedan gol koji je poništen zbog ofsajda.

U drugoj utakmici Grupe A na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini večeras od 20.45 igraće Rusija i Češka.

Beta

Pogledajte još