UNS: Dinkić izdavaču "Kurira" poslao preteći SMS

UNS je u saopštenju naveo da je Dinkić poslao Rodiću SMS u kojem je naveo da Rodić "ide stopama svoga oca" i upozorava ga da će se boriti protiv njega "do kraja", a "za istinu".

"UNS podseća Dinkića da je njegov dosadašnji način borbe protiv Kurira pre tri godine proizveo drakonski i neustavni zakon o medijima, koji je naneo ogromnu štetu slobodi štampe u Srbiji", navelo je Udruženje.

UNS ukazuje da načelno podržava svaki poziv na otvoren i iskren razgovor o tome ko kontroliše medije u Srbiji, uključujući i poziv Dinkića čija su saznanja o pritiscima na uređivačku politiku javnih glasila od nesumnjivog interesa za javnost i novinarsk profesiju.

"Novinarska profesija biće saveznik svima koji budu spremni da se bore, ne protiv jedne stranke ili jednog medija, već za slobodno novinarstvo, oslobođeno političkih i državnih pritisaka i intervencija", naveo je UNS.

Dinkić je ranije danas negirao da se protiv njega vodi istraga o kojoj piše "Kurir" koji, kako je rekao, uređuju funkcioneri DS Dušan Petrović i Slobodan Homen i da "sumnja" da iza tih napisa stoji Boris Tadić.

"Kurir" je preneo da je austrijsko tužilaštvo za borbu protiv korupcije pokrenulo istragu protiv biznismena Martina Šlafa zbog kupovine Mobtela, a proverava i kako je Dinkić isplatio 357,9 miliona evra.

BEOGRAD, 8. juna 2012. (Beta)

Pogledajte još