Deda Mrazova tajna

Da li ste se ikada zapitali kako je Deda Mraz postao to što jeste? Saznajte neispričanu priču o životu Deda Mraza koji, pokušavajući da prevaziđe ličnu tragediju, razvija veliko i čisto srce ispunjeno ljubavlju za svu decu sveta.

U zabačenom selu u Laponiji, brigu o mladom Nikoli, koji nakon tragedije na zaleđenom jezeru gubi svoju porodicu, preuzima čitavo selo. Svake godine, za Božić, nova porodica iz sela preuzima brigu o Nikoli, a on želeći da im se zahvali pravi igračke i poklanja ih deci za rastanak. Tokom godina, sve je veći broj hraniteljskih porodica i uskoro skoro svaka kuća osvanjuje za Božić sa poklonom na svom pragu.

Kada selo pogodi nestašica hrane, seljani bivaju prinuđeni da pošalju Nikolu kod stolara osobenjaka, Lisakija, kao šegrta. Nikolin život nije lak, ali on postaje spretan majstor posvećen pravljenju igračaka.

U ovoj čudesnoj priči saznaćete zašto je Deda Mraz počeo da nosi čuveno crveno odelo, kako su mu se irvasi pridružili u podeli poklona svoj deci sveta i kako su magični događaji spasili tradiciju podele Božićnih poklona.

Pogledajte još