Srećni što idu na Olimpijadu

BEOGRAD, 9. juna 2012. (Beta) - Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da igrači za sada treba da budu raspoloženi i srećni što idu na Olimpijske igre i najavio da ekipu od 25. juna očekuju "najozbiljnije moguće pripreme" za London.

Prošle nedelje rukometaši su s porodicama boravili u Kantri klubu "Babe", u blizini Beograda, na takozvanom "tim bildingu", a uoči predstojećih priprema za Olimpijske igre u Londonu.

"Nema neke razlike u pripremama u odnosu na prethodno Evropsko prvenstvo, osim što nam je startna pozicija nešto viša. Imaćemo sličnu situaciju, jer ćemo opet imati nekoliko prekobrojnih", rekao je Vuković agenciji Beta.

On je objasnio da su završena testiranja i da su igrači dobili individualne planove rada za period do 25. juna kada zvanično počinju pripreme.

"Mislim da je jedina mala razlika u stanju svesti. Svi su apsolutno svesni šta ih čeka, uz minimalne nedoumice kod par igrača, a to je dobra osnova. Prvi put ćemo kao generacija imati priliku za najozbiljnije moguće pripreme i nadam se da nećemo pasti na tom testu", rekao je Vuković i dodao da nije siguran da su svi spremni za takav rad.

Rukometni olimpijski turnir održaće se od 28. jula do 12. avgusta. Titulu na Olimpijskim igrama brani selekcija Francuske, a Srbija dolazi u London kao zvanični vicešampion Evrope.

Pogledajte još