Taksista sa Kosova prevozi bolesnike u Vranje

U Kosovskom pomoravlju u opštinama Kosovska Kamenica, Gnjilane, Novo Brdo i Vitina živi oko 30.000 Srba.

Arsić, koji je od 1999. živi kao podstanar i raseljeni u Domorovcu, za agenciju Beta kaže da je svojim vozilom, koje je jedno od retkih u Kosovskom pomoravlju preregistrovano na KS tablice, do Zdravstvenog centra Vranje prevezao tri pacijenta kojima je život bio ugrožen, medju kojima i jedno dete.

"Jedan čovek je posekao prste, jedan je imao srčani udar, i jedno dete od 3-4 godine je imalo tešku povredu glave, u sva tri slučaja pozvala me medicinska sestra iz Zdravstvene ambulante, jer njihovo ambulantno vozilo nije preregistrovano na KS tablice, odazvao sam se bez pitanja i prevezao ih do Vranja. Nisu mi nudili da plate, niti sam to tražio"
, kaže Arsić.

Prema njegovim rečima, zdravstvena ambulanta u Ranilugu ima dva ambulantna vozila koja su do 1. juna prevozila bolesnike, ali ni jedno nije preregistrovano na KS tablice i lekari se ne usudjuju da ih koriste ni za hitne slučajeve.

KOSOVSKA KAMENICA, 9. juna 2012. (Beta)

On navodi da je "ljudima najčešće potreban prevoz do Bujanovaca ili Vranja a da Srbi automobile sa gnjilanskim GL tablicama ne izvoze iz dvorišta jer ih Kosovska policija oduzima uz plaćanje kazne od 250 evra".

Pogledajte još