Danska iznenadila Holandiju

Pobednički gol postigao je Mikael Kron-Deli u 24. minutu.

Holandija je imala inicijativu, stvorila je brojne šanse, imala je i stativu, ali nije uspela da postigne gol.

POGLEDAJ VIDEO: Danska - Holandija 1:0

Danska je velika tri boda u "grupi smrti" osvojila zahvaljujući dobroj odbrani i jako raspoloženom golmanu Stefanu Andersenu.

Danska je imala prvu šansu kada je Danijel Ager glavom šutirao, ali je odbranio Martin Stekelenburg.

Samo minut kasnije, Holandija je imala prvu priliku, ali je šut Džetra Vilijams sa oko 20 metara šutirao preko gola.

Posle još jedne šanse Holandije, Danska je postigla gol. Kron-Deli je prodro u šesnaesterac i posle sjajnog driblinga se oslobodio čuvara, a onda je iskosa sa leve strane šutirao kroz noge Stekelenburgu za 1:0.

Holandija je tada nastavila inicijativu, a posle nekoliko poluprilika došla je u svoju najbolju šansu na meču. Golman Danske Andersen pogrešio je u dodavanju i dao loptu Robenu u noge, a on je levom nogom šutirao i pogodio stativu.

Holandija je nastavila da napada do kraja poluvremena, a nizale su se šanse Robena, Robina van Persija i Veslija Snejdera.

"Lale" su u drugom poluvremenu pojačale tempo i napadale, ali se Danska staloženo branila.
(old_image)
Selektor Holandije Bert van Marvejk pokušao je promenama da donese preokret, tako da je u 71. minutu u igru ušao Klas Jan Huntelar, koji je samo tri minuta posle toga imao odličnu priliku.

Napadač Šalkeao uleteo je sam u šesnaesterac pred Andersena, ali mu je odlični golman ušao u šut i telom odbranio loptu.

Danska se u poslednjih oko 15 minuta sigurno branila i na kraju odbranila.

Danci su imali osam šuteva i svi su išli u okvir gola, dok je Holandija šutirala 28 puta ka golu, od čega je osam išlo u okvir.

HOLANDIJA: Stekelenburg, Hejtinga, Van der Viel (Kajt od 85), Flar, Viljems, Afelaj (Huntelar od 70), De Jong (Van der Vart od 70), Snajder, Van Bomel, Roben, Van Persi.

DANSKA: Andersen, Ager, Jakobsen, Kjer, Poulsen, Eriksen (Šone od 74), Kron-Deli, Kvist, Zimling, Bendtner, Romedal (Mikelsen od 84).

U drugom današnjem meču Grupe B, od 20.45 sastaju se Nemačka i Portugal.

Beta

Pogledajte još