Nemačka pobedila Portugal

Gol je postigao Mario Gomes u 72. minutu.

Ranije danas, Danska je pobedila Holandiju sa 1:0 u prvom meču Grupe B.

U drugom kolu, u sredu 13. juna, igraju Nemačka-Holandija i Danska-Portugal.

Selektor Nemačke Joakim Lev ukazao je šansu Gomesu stavivši ga u prvi tim, a on mu se revanširao pobedonosnim golom.

Nemačka je duže držala loptu i imala više šutova ka golu, ali je Portugal imao više šansi, naročito u drugom poluvremenu.

POGLEDAJ VIDEO: Nemačka - Portugal 1:0

Prvo poluvreme utakmice nije proteklo prema očekivanjima i kvalitetu igrača na terenu. Oba tima su bila oprezna, sa malo šansi.

Najbolju priliku imao je Pepe, krajem prvog poluvremena, kada je pogodio donju stranu prečke.

Nemačka je prvu šansu imala već u drugom minutu, kada je golman Portugala Rui Patrisio odbranio udarac glavom Marija Gomesa, a kasnije je odbranio i šut Lukasa Podolskog.
(old_image)
Portugal je prvu priliku imao u 18. minutu, ali je Filip Lam uklizao i sprečio da njegov pas stigne do Nanija na drugoj strani. Nemačka je poslednju priliku u prvom poluvremenu imala u 40. minutu, kada je Tomas Miler šutirao van okvira gola.

Gomes je bio pred izmenom, pošto je Miroslav Kloze već stajao pored aut linije, čekajući da uđe, ali je ispratio akciju kada je Sami Hedira hteo da centrira, a lopta se odbila o jednog portugalskog defanzivca i došla do nemačkog napadača, koji je glavom poslao loptu u mrežu.

Kloze je uspeo da uđe u 80. minutu, ali je pre toga Gomes imao još jednu dobru priliku.

Nani je u 84. minutu pogodio još jednu prečku za Portugal. Pred kraj utakmice Silvestre Varela je šutirao pravo u golmana Nemačke Manuela Nojera.

Beta

Pogledajte još