Podraščanin: Možemo do medalje u Londonu

"Super smo odigrali turnir, maksimalno smo ulazili u svaku utakmicu i shvatili da azijske ekipe nisu naivne. Izgubili smo samo jedan set što je savršeno i imamo dobru potporu za Olimpijadu na kojoj mislim da možemo do medalje", istakao je Marko Podraščanin posle meča u Tokiju u kojem je Srbija došla do maksimalnih sedam pobeda.

Selektor Srbije Igor Kolaković rekao je da su igrači sa manjom minutažom pokazali da su željni igre.

"Protiv Venecuele smo odigrali jako odgovorno, sa malim brojem grešaka i sa dobrom energijom bez obzira što je to slabiji protivnik. Videlo se da su igrači sa manjom minutažom željni igre i pomogli su im oni koji su bili u terenu, a imali do sada znatno veći učinak. Bilo je lepo za nas igrati protiv Venecuele u ovim okolnostima i mogu biti zadovoljan kako je to izgledalo"
rekao je Kolaković.

Korektor Srbije Aleksandar Atanasijević kazao je da je utakmica sa Venecuelom poslužila za uigravanje druge postave.

"Meč nam je poslužio da uigramo drugu postavu i mislim da smo iskoristili svoju šansu. Turnir je bio zaista fantastičan i nadam se da ćemo ovako nastaviti i u Svetskoj ligi bez obzira što ćemo biti malo oslabljeni. Nadamo se dobrim rezultatima i u tom takmičenju, a kasnije i na Olimpijskim igrama", kazao je Atanasijević.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta ove godine.

Beta

Pogledajte još