Poraz FMP-a u Beogradu

BEOGRAD, 9. decembra 2008. (Beta) - Košarkaši FMP-a izgubili su u Beogradu od Fortituda 59:70 (18:23, 12:27, 16:9, 13:11) u trećem kolu Grupe G Evropkupa.

Najefikasniji u timu FMP-a bio je Dragan Labović sa 14 poena, dok su Deril Stroberi i Lazaros Papadopulos postigli po 13 za Fortitudo.

Obe ekipe sada imaju isti učinak - jednu pobedu i dva poraza.

Fortitudo je u početku poveo i održao vođstvo zahvaljujući visokim igračima - Papadopulosu i Gregoru Fućki. Grčki reprezentativac najzaslužniji je za početno vođstvo od 7:1, odnosno 13:5.

Tim iz Železnika gubio je mnogo lopti tada, ali je Labović trojkama doveo svoj tim na manju razliku, no Fućka je poenima i ukradenim loptama zadržao Fortitudo u vođstvu.

Posle serije od tri minuta bez koša na početku druge četvrtine, Fortitudo je napravio seriju od 15:0 i poveo sa 38:20. Italijanska ekipa igrala je dobro, a FMP uporno grešio, tako da je tim iz Bolonje pred kraj deonice imao prednost 50:28.

U drugom poluvremenu igralo se brže, ali i jačim odbranama, tako da je bilo manje poena.

FMP je u trećoj četvrtini prišao na 13 poena zaostatka, ali u poslednjoj deonici u jednom periodu četiri minuta nije postigao koš, tako da je Fortitudo povratio 18 poena prednosti i mirno priveo meč kraju.

Tim iz Železnika završio je meč sa 21 izgubljenom loptom, naspram 11 Fortituda.

Trener košarkaša FMP Železnika Slobodan Klipa rekao je večeras da je njegova ekipa izgubila od Fortituda jer je loše počela utakmicu.

"Loše smo 'otvorili' utakmicu i mislim da je to odredilo konačan ishod meča. Dogovorili smo se jedno a na terenu smo radili druge stvari. Čestitam Fortitudu, mislim da su imali strah od nas na početku", rekao je Klipa novinarima posle meča.

Trener Železnika rekao je da njegova ekipa, posle loše igre u prvom poluvremenu, u nastavku meča nije uspela da nadoknadi zaostatak.

"Primili smo 50 poena u prvom poluvremenu, igrali indolentno. U drugom delu smo igrali borbeno i jako u odbrani, ali nismo uspeli da stignemo njihovu prednost. Imali smo slab šut i čak 21 izgubljenu loptu i teško smo mogli da dobijemo ovu utakmicu. Izgubili smo samopouzdanje u nastavku, iako smo primili samo 20 poena u drugom poluvremenu, to nije bilo dovoljno za preokret", ocenio je Klipa.

Košarkaš FMP-a Predrag Samardžiski rekao je da je Fortitudo njegovoj ekipi održao lekciju iz košarke.

"Čestitam Fortitudu na lekciji iz košarke. Ne bih mnogo da pametujem, ali potcenili smo ih i dozvolili im da nas 'raznesu' u prvom poluvremenu. U drugom delu nismo uspeli da se vratimo jer takva ekipa to ne dozvoljava", rekao je Samardžiski.

Samardžiski se izvinio treneru Klipi na loše odigranoj utakmici.

"Izvinjavam se Klipi, žao mi je što mu ovako nešto priređujemo. To je čovek koji se svaki dan bori za nas na treningu i na utakmicama. Ja mu se u svoje ime izvinjavam", rekao je Samardžiski.

Trener Fortituda Dragan Šakota rekao je da je njegova ekipa zasluženo dobila večerašnji meč i pohvalio je FMP Železnik za sistem rada u klubu.

"Ekipa se nalazi u tranziciji i nema formu što pokazuju dva različita poluvremena. Zasluženo smo pobedili, naša prednost je bila u iskustvu i u narednim mečevima moramo da uđemo sa mnogo respekta prema protivniku. Bez obzira na rezultat želim da pohvalim FMP zbog sistema rada sa mladim i talentovanim igračima", rekao je Šakota.

Pogledajte još