Lešić: Skok odlučuje

0

Pred novu utakmicu finalne serije Sava Lešić, jedan od ponajboljih u crveno-belom timu, ističe da Zvezda mora da nastavi sa dobrom odbranom i skokom kako bi upisala još jednu pobedu.

“U prvom meču serije presudio je Partizanov odličan učinak u šutu za tri poena. Znali smo da ne mogu dve utakmice u nizu da šutiraju tako dobro. Naš plan je poznat – čvrsta odbrana i dobar skok. Takav pristup je bio presudan za poravnanje u seriji. Ako budemo dosledni, biće i rezultata“, rekao je Sava Lešić za “Novosti“ i dotakao se druge utakmice, u kojoj su crveno-beli pobedili.

“Nikada nisam doživeo ni video glasno navijanje kao što je bilo u drugoj utakmici. Zahvalio bih se našim navijačima na velikoj podršci. Nije fraza, bili su naš šesti igrač. Sigurno je da nas u trećem meču očekuje scenario u kojem će svi biti protiv nas, ali probaćemo da se naviknemo na te okolnosti. Daćemo sve od sebe da ih brzo utišamo i onemogućimo da budu na nivou naših navijača. Od početka druge utakmice jasno smo Partizanovim igračima stavili do znanja da želimo da pobedimo. To je bilo vidljivo golim okom. Do poluvremena smo uspeli da steknemo veliku prednost, što nas je možda malo opustilo i dozvolili smo rivalu da je skoro istopi. Usledila je ta trojka, koja jeste presudila. Ne želim sebe da ističem u prvi plan, jer ovo je zasluga cele ekipe. Posle toga smo nešto lakše probacivali loptu kroz obruč i, kada se sve sabere i oduzme, pobeda je apsolutno zaslužena. Sada je 1:1 i osećamo veliko olakšanje. Uspeli smo da ih nadskočimo, što nije bio slučaj u nekim ranijim mečevima. Osnovna ideja je bila da dominiramo u skoku, težimo uvek tome. Pokušavamo da dođemo do svake lopte u napadu, ne odustajemo tako lako. I isplaćuje se“, objasnio je Lešić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.