Restoran "Diva"

Ukoliko želite da provedete posebno veče sa nekim, a nedostaje vam ideja gde biste izašli, predlažemo vam restoran "Diva". Ono što ga izdvaja od ostalih je vrhunski dizajniran enterijer u različitim nijansama prirodnog drveta i dobro raspoređenim osvetljenjem koje ambijent ispunjava toplinom i otmenošću, dok predivan pogled na reku uz zvuke španske muzike svemu daje čarobnu notu romantike

Jelovnik restorana predstavlja kombinaciju francuske i istočnjačke kuhinje. Ipak, u "Divi" nemojte propustiti da naručite jelo od mesa, zbog njegovog kvaliteta, kao i načina pripreme koji uključuje sazrevanje od 3 nedelje. 

Večera počinje kuverom koji nema potrebe da naručujete jer se uvek servira. U tanjiru izdeljenom na delove služi se četiri vrste hladnih predjela: parma pršuta sa maslinovim uljem, salata od aromatičnih trava sa suvim bananama i narom, crvene pečene paprike uz feta sir i tapenadu od crnih maslina, ali i od plavog patlidžana sa silanom. Istovremeno će vam poslužiti i toplo predjelo Lignje a la Plancha. U sosu od kokosa i čilija predstavljaju dobro izbalansiranu kombinacija ljutog, slatkog i slanog, i ukus im je izvrstan. Hleb sa orasima uz aromatični čili buter ide kao prilog  uz ovaj raznoliki meni. Domaći ravioli u bisk sosu od jastoga i krabe takođe su deo predjela, služe se topli, tako da jednostavno možete osetiti kako se tope u ustima. 
Da sve ovo ne bi zavaralo vaše čulo ukusa i da biste se u potpunosti prepustili čarima glavnog jela, domaćini služe sorbe, koji se pravi od leda sa dodatkom arome jogurta i limuna. 

Rozbratna od govedine u sosu od slatkog japanskog vina, miri i tartufa, i špargla slede nakon ovog hladnog iznenađenja. Uz to ide i kruška, iste namene kao sorbe, da vas pripremi za tiramisu, koji se malo razlikuje od onog na koji ste navikli, jer se služi u šoljici, i osim crne i bele čokolade sadrži i alvu. 

Somelijeri su gostima uvek na usluzi za preporuku odgovarajućeg vina. Vino služe iz dekantera, uz pomoć sveće, tako da će svo trunje ostati van čaše. 

Cena ovog Eat&Play paketa uz koji osim pića dobrodošlice i večere dobijate i hiljadu dinara na članskoj kartici za igre na sreću je 2.490 dinara

Jela koja ulaze u paket menjaju se svakog meseca, a ponuda je veoma bogata i raznovrsna: od raznih vrsta salata, hrskavih lignji, goveđeg karpača, mariniranog ramsteka, preko lososa, orade i svinjskog filea. 

Ako želite da osetite draž metropole i uživate u ambijentu gde je svaki detalj na pravom mestu, gde se posebna pažnja poklanja pripremi i serviranju hrane, a osoblje je uvek tu kada vam zatreba, posetite "Divu".

Tekst: Marija Milenković
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još