Tako je bilo u "Australiji"

Film "Australija", romantična, epska avantura sa Nikol Kidman i Hjuom Džekmenom u glavnim ulogama, delo je Baza Lurmana - reditelja filmova “Mulen Ruž”, “Romeo i Julija”, kao i našeg favorita “Ples do ljubavi”.

U ovoj velikoj autralijskoj produkciji, pored "svetskih, a australijskih zvezda" Kidmanove i Džekmena, jednu od glavnih uloga tumači trinaestogodišnji Brandon Volters, koga je Lurman otkrio na nacionalnom kastingu za ulogu aboridžinskog dečaka.

Uz Lurmana, scenaristi filma su i Stjuart Biti ("Kolateralna šteta", "Izbačen iz koloseka"), Ronald Harvud ("Ljubav u doba kolere", "Pijanista", "Kao Julija") i Ričard Flanagan. 

Kostime za ovaj film kreirala je dobitnica Oskara Ketrin Martin ("Mulen Ruž"), a originalnu muziku potpisuje Dejvid Hirsfelder ("Intervju", "Dating the Enemy"). 

Pre nego što "otputujete" u Lurmanovu "Australiju" osetite atmosferu sa snimanja ovog raskošnog filma.

O "Australiji"

Novo ostvarenje Baza Lurmana "Australija" priča je o ljubavi i avanturi koja je okupila najrenomiranije australijske filmske stvaraoce. Snimanje se odvijalo u jednoj od najudaljenijih tačaka na svetu, na severozapadu Australije, u oblasti veličanstvene prirode Kimberli.

Radnju filma pokreće lejdi Sara Ešli, tvrdoglava pripadnica britanskih viših slojeva koja kreće u potragu za svojim mužem, a upada u sred avanture neverovatnije od njene najluđe mašte. Njen nevoljni vodič kroz negostoljubiva prostranstva "nove zemlje" postaje Drover, prekaljeni stočar, grub onoliko koliko je Sara prefinjena. Njihovu duboku netrpeljivost ublažava tragedija na Sarinom imanju, kada ona preuzima brigu o očaravajućem siročetu po imenu Nula, dečaku koji je pola Aboridžin, pola belac. Dečak je izgubljen u društvu jer tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka deca iz ilegalnih međurasnih veza nisu smela da žive ni među belcima, niti u svojim domorodačkim porodicama. Kompleksne ljudske odnose dodatno će produbiti i dolazeći rat... 

U nastavku pogledajte još jedan ekskluzivni klip, koji vam otkriva atmosferu sa snimanja filma "Australija", u kome o svojim utiscima govore glavni protagonisti filma, kao i direktorka fotografije, Mendi Voker.


Romantična avantura “Australija”, u režiji Baza Lurmana, sa Nikol Kidman i Hjuom Džekmenom u glavnim ulogama, u domaće bioskope stiže 8. januara.

K.M.

Pogledajte još