Remi Engleske i Francuske

Englezi su poveli u 30. minutu golom Džoleona Leskota, a izjednačio je Samir Nasri devet minuta kasnije.

Francuska je tokom meča imala više prilika za pogodak od rivala, ali je na golu Engleske sigurno branio Džo Hart.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Engleska - Francuska 1:1

Vodeći gol Leskot je postigao udarcem glavom sa pet metara, posle centaršuta Stivena Džerarda iz prekida na desnoj strani terena. Odbrambeni fudbaler Engleske bio je uspešniji u vazdušnom duelu od Alua Dijare.

Izjednačenje Francuskoj Nasri je doneo posle preciznog šuta sa 17 metara u donji desni ugao gola na kojem je stajao njegov saigrač iz Mančester sitija Džo Hart.

Duel Engleske i Francuske bio je jedan od derbi mečeva prvog kola Evropskog prvenstva, ali po broju uzbuđenja na terenu nije opravdao taj epitet.

Francuzi su imali više prilika za pogodak, a po zvaničnoj statistici utakmice šutirali su 19 puta ka golu protivnika, dok su Englezi uputili samo tri šuta.
(old_image)
Izabranici selektora Roja Hodžsona imali su prvu šansu u utakmici, kada je u 15. minutu Džejms Milner posle dodavanja Ešlija Janga izašao sam ispred golmana Uga Lorisa, ali je u nameri da ga zaobiđe otišao previše iskosa po levoj strani i sa oko osam metara šutirao pored gola.

Na drugoj strani, Francuzi su zapretili u 35. minutu kada je Alu Dijara dva puta pokušao da udarcima glavom savlada Džoa Harta. Prvi put šutirao je sa oko 10 metara pravo u golmana Engleske, dok je u nastavku akcije bio neprecizan.

POGLEDAJ VIDEO: Engleska - Francuska 1:1

U drugom poluvremenu prvi šut u okvir gola uputio je napadač Francuske Karim Benzema, kada je u 65. minutu pokušao da savlada Harta sa oko 25 metara, ali je engleski čuvar mreže dobro intervenisao.

Hart se istakao i deset minuta kasnije, kada je Frank Riberi pokušao da ga iznenadi udarcem po zemlji iskosa sa desne strane kaznenog, pošto je prethodno prevario Leskota.

U drugoj utakmici Grupe D, u 20.45 u Kijevu, sastaće se domaćin Ukrajina i reprezentacija Švedske.

Beta

Pogledajte još