Svečana inauguracija Tomislava Nikolića - ko je sve bio?

Inauguraciji na Andrićevom vencu, koja je počela intoniranjem himne Srbije "Bože pravde" i himne EU "Oda radosti", prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima je bio i komesar za proširenje EU Štefan File, političari, crkvene, javne ličnosti , tajkuni ali i predstavnici estrade.

Politika mira i saradnje:
Predsednik Srbije rekao je da je evropski put Srbije put budućnosti i ekonomskog prosperiteta i da će pomoći da taj put bude nastavljen, da će u interesu države sarađivati sa svima u svetu, a da će u regionu voditi politiku mira, stabilnosti i saradnje.

Tomislav Nikolić je naglasio da, kada je u pitanju politika prema regionu, neće dozvoliti da različiti pogledi na pojedine događaje iz prošlosti ugroze zajedničku budućnost i da smatra da sve razlike i problemi treba da budu rešavani mirnim i demokratskim sredstvima, dijalogom pre svega.

File je poručio da će EU biti najveći saveznik Srbije na njenom putu ka punopravnom članstvu u toj organizaciji.


Došli su:

Ceremoniji inauguracije prisustvovali su premijer Mirko Cvetković, vicepremijer Ivica Dačić, ministri Vuk Jeremić i Milan Marković, lider DS Boris Tadić, kao i predsednici LDP, DS S, URS i JS Čedomir Jovanović, Vojislav Koštunica, Mlađan Dinkić i Dragan Marković.

(old_image)

Predsednici:
Od lidera regiona inauguraciji su prisustvovali predsednik Crne Gore Filip Vujanović i predsednik RS Milorad Dodik.

Ambasadori:

Među predstavnicima diplomatskog kora bili su ambasadori EU, Rusije i Nemačke Vensan Dežer, Aleksandar Konuzin i Volfram Mas.

Predstavnici crkava: Svečanosti je prisustvovao i patrijarh srpski Irinej, nadbiskup Stanislav Hočevar kao i predstavnici drugih verskih zajednica i konfesija.

Javne i estradne ličnosti:

Među zvanicama iz javnog, kulturnog i sportskog života bili su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, selektor fudbalske reprezentacije Siniša Mihajlović, predsednik F S S Tomislav Karadžić...

Tu su, naravno bili i tajkuni, Mišković, Beko...

(old_image)

Posebno srdačno se sa predsednikom pozdravila Marija Šerifović, koja Tomislava Nikolića odavno javno podržava.

Na prijem su došli i bračni par Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, zatim voditeljka Jovana Janković i njen suprug Željko Joksimović kao i brojni drugi.

(old_image)
Zorica i Miroljub: Idemo kod predsednika baš kao nekad!

Pogledajte još