Obodo: Otmičari su hteli da me ubiju

"Otelo me je šest maskiranih osoba kada sam stigao u crkvu. Posle tri sata vožnje našao sam se u džungli gde su mi naredili da zovem porodicu i tražim otkup", rekao je igrač Udinezea za Skaj sport 24.

Obodo je kidnapovan u subotu tokom odmora u rodnom gradu Vari, a kako su preneli nigerijski mediji, otmičari su tražili 150.000 evra za njegov otkup. On je danas spašen nepovređen i bez plaćenog otkupa.

"Trojica otmičara su otišla po novac, ali su uhapšeni. Kada su videli da im se saučesnici ne vraćaju, ostali su me odveli još dublje u džunglu. Sve vreme su mi pretili oružjem", rekao je 28-godišnji fudbaler.

"U jednom trenutku su pozvali neku devojku, a kada sam čuo da im je osoba sa druge strane kazala da me ubiju, pošto su ostali uhapšeni, rešio sam da rizikujem. Gurno sam jednog od njih i on je pao u jarak, a ja sam uspeo da pobegnem", kazao je Obodo.

On je rekao da je potom potražio pomoć i da su ga lokalni meštani prepoznali, posle čega su pozvali policiju koja je uhapsila ostale otmičare.

"Ko god da je organizovao njihovo hapšenje jedna je od osoba kojima dugujem veliku zahvalnost", dodao je Nigerijac.

Kristijan Obodo je prošlu sezonu u italijanskoj Seriji A igrao na pozajmici u Lečeu.

Beta

Pogledajte još