DS i PUPS potpisali sporazum u Beogradu

BEOGRAD, 12. juna 2012. (Beta) - Demokratska stranka (DS) i Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) potpisali su u utorak koalicioni sporazum kojim je, izmedju ostalog, predvidjeno povećanje broja penzionera koji će primati dodatnu pomoć kao i zapošljavanje oko 17.000 Beogradjana u naredne četiri godine.

Potpredsednik PUPS-a i dosadašnji zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić rekao je novinarima pred početak konstitutivne sednice da će penzioneri u Beogradu sa primanjima nižim od 20.000 godišnje dobijati dodatnih 20.000 dinara u četiri jednake rate, kao i da će biti povećan broj penzionera koji će primati pomoć.

"Naš koalicioni sporazum je nastavak naše četvorogodišnje saradnje i zasniva se na zaštiti interesa najugroženijih. Do sad je 65.000 penzionera dobijalo dodatnu pomoć, a taj broj će se popeti na 115.000", rekao je Krkobabić.

On je naveo da sporazum predvidja otvaranje prvog centra za socijalno preduzetništvo putem kojeg će se zaposliti oko jedan odsto, odnosno 17.000 Beogradjana, kao i da će u svakoj opštini u Beogradu biti otvoren po jedan centar za dnevni boravak za najstarije.

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas je novinarima rekao da se nada da će i nova vlada Srbije imati snage da neka od rešenja za socijalno ugrožene kategorije stanovništva u gradu sprovede u državi.

Pogledajte još