Brojevi sa zvezdicom dostupni u Srbiji

BEOGRAD, 12. juna 2012. (Beta) - Kompanija "Go for star" (Go4star) saopštila je u utorak da je u Srbiji omogućila firmama da imaju broj telefona sa ciframa koje same izaberu ili imenom kompanije, brenda, proizvoda ili usluge.

Kako se navodi u saopstenju, tu uslugu telefonskog broja koji počinje zvezdicom "Go for star" u Srbiji pruža u partnerstvu sa mobilnim operaterima Telekom Srbija i Vip mobajl (Mobile).

Usluga "zvezdica-broj" (*BROJ) sastoji se iz pozivanja kratkog telefonskog broja dužine od tri do šest cifri kome prethodi znak zvezdice (*), poput *1000, *111.

Prilikom izbora "*broja" moguće je upotrebiti i ime kompanije, brenda, proizvoda ili usluge, naprimer *TAXI (*8294), *BANKA (*22652).

Navodi se da se umesto pozivanja komplikovanih fiksnih brojeva koji se teško pamte, koriscenjem "zvezdica-broja", poziv preusmerava na željeni fiksni broj - kompanijski korisnicki servis, info broj ili broj prodajnog centra.

Kompanija "Go for star" ističe da uslugu "zvezdica-broj" u Srbiji počinje da pruža posle pozitivnih iskustava u Hrvatskoj i Poljskoj i navodi da u Izraelu, posle pet godina od uvodjenja, vise od 4.500 kompanija koristi tu uslugu.

Pogledajte još