Kokan Mladenović ne razmišlja o ostavci

BEOGRAD, 12. juna 2012. (Beta) - Upravnik beogradskog pozorišta "Atelje 212" Kokan Mladenović izjavio je u utorak da neće podneti ostavku uprkos tome što većina glumaca traži da ode, jer smatra da je postigao dobre rezultate.

"Ostavka se podnosi kada ste u nečemu neuspešni i kada se to konstatuje. Po svim parametrima, kako stručnim tako i finansijskim, kuća je ostvarila uspeh. Ni ne razmišljam o ostavci", rekao je Mladenović na konferenciji za novinare upitan da li će podneti ostavku nakon što je 25 glumaca javno zatražilo da ode zamerajući mu zbog navodne bahatosti i lošeg rada.

Mladenović je rekao da će o njegovoj eventualnoj smeni odlučivati Skupština Beograda, koja je i osnivač pozorišta Atelje 212.

Na pitanje kako planira da radi uzimajući u obzir da su glumci koji traže njegov odlazak najavili da neće učestvovati u sledećoj sezoni ako se njihov zahtev ne ispuni, Mladenović je rekao da veruje da se problem može prevazići i da će u slučaju da ostane na čelu kuće primenjivati Zakon o radu.

"Sa nivoa kleveta i uvreda treba da predjemo na nivo odgovornog poslovanja", rekao je Mladenović uz tvrdnju da njegovi protivnici nisu izneli nijedan argument za njegovu smenu već da su, kako je naveo, samo iznosili uvrede i klevete.

Govoreći o razlozima za javno traženje njegove smene, Mladenović je rekao da za njega nije nimalo slučajno da se to desilo odmah posle predstave "Zoran Djindjić" o ubijenom premijeru Srbije koja je izazvala broje reakcije u javnosti. Kako je naveo, ta predstava je bila pokušaj da se pozorištu vrati mogućnost da ukaže na probleme u društvu i da mu se vrati "moć javne reči".

Pogledajte još