Noć knjige u 18 gradova u Srbiji

BEOGRAD, 12. juna 2012. (Beta) - Manifestacija Noć knjige biće organizovana u petak, 15.juna od 18.00 do 24.00 sata, u Beogradu i 17 gradova Srbije, najavili su u utorak organizatori.

Šesta Noć knjige biće organizovana pod sloganom "Budni uz knjigu" u osam knjižara Delfi u Beogradu i devet gradova Srbije, dok će u ostalim gradovima tu manifestaciju organizovati klubovi čitalaca izdavačke kuće Laguna.

Direktor izdavačke kuće Laguna Dejan Papić rekao je na konferenciji za novinare da je prethodnu manifestaciju posetilo oko 30.000 ljubitelja knjige i da taj program privlači sve više posetilaca.

"Manifestaciju su podržali i drugi izdavači koji pokušavaju da naprave pandan programu Noć muzeja, jer knjige i ljubav prema knjigama to zaslužuju", rekao je Papić.

On je dodao da Noć knjige ne može ugroziti tradicionalni Beogradski sajam knjiga, ali da ta akcija pokazuje da su cene sajamskih ulaznica previsoke i da bi čak mogle biti i besplatne.

"Voleo bih da organizatori Sajma knjiga od nas nešto nauče, jer je cena ulaznica previsoka i mora biti niža, ako ne i potpuno ukinuta", kazao je Papić.

Noć knjige biće organizovana u osam knjižara u Beogradu, dve u Nišu, kao i u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Leskovcu, Zaječaru, Loznici, Pančevu, Požarevcu, Zemunu, Pirotu, Šapcu, Jagodini i Vršcu.

Pogledajte još