Obradović napustio Panatinaikos

Obradović je u atinske "zelene" došao 1999. godine i sa njima je osvojio pet titula evropskog prvaka, 11 nacionalnih titula i sedam kupova.

Pet evropskih titula sa Panatinaikosom bi ga učinile najtrofejnijim trenerom u istoriji Evrolige, ali je on i pre "zelenih" osvojio tri takva trofeja.

"Kada san došao u Atinu juna 1999, nisam mogao ni da zamislim da će Panatinaikos biti moj tim, moja porodica, moj dom za sledećih 13 godina. Za to vreme sam imao mnogo lepih trenutaka, mnogo proslava, ali i mnogo teškoća. Uvek smo bili zajedno, kao velika i prava porodica"
, napisao je Obradović u otvorenom pismu navijačima.

Obradović je već prve sezone osvojio Evroligu, ali je možda najupečatljivija ona iz 2007. godine, kada je Panatinaikos kao domaćin pobedio CSKA iz Moskve u jednom od najvećih finala u istoriji košarke.

Te godine je Pao osvojio "triplu krunu", pošto su osvojeni i titula i Kup.

Obradović je naveo da izuzetno poštuje porodicu Janakopulos, koji su vlasnici Panatinaikosa, koja je, kako je rekao, omogućila sve uspehe atinskog tima i učinila ga velikim i poštovanim u Evropi.

"Sada me čeka jako teška odluka, a to je da se okonča ova saradnja. Mislim da treba da ostane u porodici ono što se dešava u porodici. Kao što mudri Grci kažu 'šta god da se desi u familiji ne treba da izađe u javnost'. Mislim da je moja odluka najbolja za sve", naveo je Obradović.

"Panatinaikos je bio moj tim i moj dom 13 godina i uvek će biti deo mog srca", dodao je on.

Nije poznato gde će Obradović nastaviti karijeru, a kao moguće opcije navode se timovi iz, između ostalih, Turske i Španije.

Beta

Pogledajte još