Bajević čeka štopera

BEOGRAD, 27. juna 2006. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Dušan Bajević izjavio je danas da se još nije odlučio za spisak igrača za drugu fazu priprema koje će se od 2. do 16. jula obaviti u Austriji.
Bajević je u razgovoru sa novinarima, koji je preneo klupski sajt, rekao da će spisak igrača za pripreme u Austriji odrediti najkasnije za dva dana.
"Ne mogu da u ovom trenutku kažem ni tačan broj igrača koji će krenuti za Austriju. Plan je da povedem 24 ili 25 igrača. Igrače sam dobro upoznao tokom dosadašnjeg dela priprema i veoma sam zadovoljan njihovim radom i zalaganjem, ali spisak nije zaključen, jer ostaje da se vidi ko će nam se još pridružiti", rekao je Bajević.
Trener "crveno-belih" je dodao da će o eventualnom ostanku brazilskog štopera Luisa Filipea Rodrigesa de Oliveire, koji je trenutno na probi u klubi, odlučiti do odlaska u Austriju.
Bajević je rekao i da se i dalje čeka angažovanje iskusnog štopera, koji bi trebalo da zameni Milana Dudića - novog igrača Salcburga.
"Novina po tom pitanju nema. Kontakti postoje, na spisku želja su dva, tri igrača i postoji mogućnost da do odlaska u Austriju pojačanje na poziciji centralnog odbrambenog igrača dođe u naše redove. Međutim, ima određenih poteškoća, što je u ovakvim situacijama i normalno", dodao je Bajević.
Bajević je rekao i da je zbog umora fudbalera i vremenskih prilika koje bi još pogoršale njihovu fizičku spremu otpala mogućnost da klub u Beogradu odigra neku pripremnu utakmicu.
Pomoćnik Dušana Bajevića Bora Cvetković otputovao je jutros u Irsku gde će pomsatrati dve utakmice potencijalnog protivnika Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - Kork Sitija.
Timu Crvene zvezde u četvrtak će se pridružiti i reprezentativci koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj - Nikola Žigić i Dušan Basta.

Pogledajte još