Gran pri nije priprema za Olimpijadu

BEOGRAD, 13. juna 2012. (Beta) - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je u sredu da predstojeći vikend Gran prija u Beogradu ne može da bude priprema za Olimpijske igre u Londonu.

"Gran pri ne može da bude priprema za Olimpijske igre jer je to jedno od najprestižnijih svetskih takmičenja na kojem učestvuju najbolje reprezentacije. Ne možemo da igramo polovično već najbolje moguće", rekao je Terzić novinarima pred turnir koji će sa za vikend održati u Beogradu.

Na Gran priju će pored Srbije učestvovati selekcije Argentine, Kube i Turske, a Terzić je istakao da Srbija sva tri meča mora da odigra na istom nivou.

On je istakao da rejting muške i ženske reprezentacije Srbije obavezuje da obe selekcije na svakom takmičenju igraju punom snagom.

"Ciljevi i muške i ženske reprezentacije se menjaju iz godine u godinu, rejting koji smo stekli nas obavezuje da svako takmičenje igramo punom snagom. Postoje odredjene kalkulacije kada je sastav tima u pitanju, ali ambicije ostaju iste", kazao je Terzić.

Turnir Grupe H Gran prija u Beogradu održaće se od 15. do 17. juna u hali Pionir, a Srbija će prvog dana igrati protiv selekcije Argentine, a zatim protiv Kube i Turske.

Pogledajte još