Henri Šesti premijerno na domaćoj sceni

0

BEOGRAD, 13. juna 2012. (Beta) – Predstava po komadu Vilijema Šekspira "Henri Šesti" u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića premijerno će biti izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu u petak 15. juna, nakon uspešnog nastupa tog ansambla u londonskom Glob teatru 11. maja.

BEOGRAD, 13. juna 2012. (Beta) – Predstava po komadu Vilijema Šekspira “Henri Šesti” u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića premijerno će biti izvedena u Narodnom pozorištu u Beogradu u petak 15. juna, nakon uspešnog nastupa tog ansambla u londonskom Glob teatru 11. maja.

Upravnik Narodnog pozorišta Božidar Djurović rekao je na konferenciji za novinare da je predstava “Henri Šesti” po opštem uverenju ocenjena kao najbolja medju svih 37 učesnika Šekspirovog festivala u Londonu.

“To nije samo uspeh Narodnog pozorišta, već uspeh srpskog teatra i glumišta”, rekao je Djurović i dodao da o uspešnoj Milivojevićevoj postavci Šekspira svedoče kritika i publika, ali i radost reditelja i glumaca koji su pripremili predstavu.

On je kazao da su selektori Bitefa uvrstili taj komad u zvaničan program tog festivala i da će ona biti izvedena 15. septembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a beogradskoj publici u oktobru bi trebalo da budu prikazana sva tri dela “Henrija Šestog”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.