Burna biografija Sarkozija otvara Festival "Cinema City"!

Tokom osam dana Festivala "Cinema City", pored četiri takmičarske selekcije – Nacionalna klasa, Exit Point, Educons Hungry Days i Up to 10,000 Bucks, posetioci će moći da uživaju u revijalnim programima - Respect to Andreas Dresen, selekciji u čast gosta Festivala, jednog od najvažnijih savremenih nemačkih reditelja, 360°, panoramskom programu koji će predstaviti nova ostvarenja nezavisne produkcije koje je publika svetskih festivala posebno volela, potom selekcije Fokus: Mađarska i MTV predstavlja Burn Planet Rock. Poseban, kreativano koncipiran program festivala Cinema City 2012 činiće "Cinema Now Live Academy" – izbor master-klas predavanja svetski priznatih filmskih profesionalaca koji će sa nama podeliti svoja bogata iskustva na najatraktivnije teme iz sveta filmske umetnosti!

Film "Osvajanje" je šaljiva polubiografska drama o bivšem predsedniku Francuske, Nikoli Sarkoziju, koja je zabavila ali i zamislila kanske posetioce, prikazuje kako izgleda pohod na vlast i osvajanje političke scene, koja je cena političke moći, koliko i šta se sa njom dobija a koliko i šta gubi.

Gosti u programu Cinema Now Live Academy biće Nik Powell, jedan od najznačajnijih britanskih producenata, suosnivač Virgin Recordsa i direktor Nacionalne filmske škole u Londonu, Bruno Chatelin, član borda Evropske filmske akademije i Međunarodne organizacije filmskih festivala, Laurence Herszberg, direktorka Forum des Images i mnogi drugi.

Ove godine na festivalu Cinema City gostovaće članovi borda prestižne Evropske filmske akademije (EFA) čiji je predsednik čuveni Vim Venders. Ovo je prvo zvanično gostovanje Evropske filmske akademije u Srbiji! Na festivalu Cinema City održaće se i jedan od godišnjih bord sastanaka ove svetski značajne filmske institucije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.