Barselona dobila derbi sa Realom, Valensija na drugom mestu

BEOGRAD, 14. decembra 2008. (Beta) - Fudbaleri Barselone postigli su dva gola u poslednjih sedam minuta regularnog toka utakmice sa madridskim Realom i derbi španskog prvenstva na svom "Nou Kampu" dobili sa 2:0 u 15. kolu Primere.

Tri boda vodećem timu Primere doneli su golovi Samjuela Etoa u 83. i Lionela Mesija u 90. minutu.

Eto je, posle kornera sa desne strane, iskoristio dodavanje glavom Karlesa Pujola i sa pet metara kolenom savladao golmana Ikera Kasiljasa. Kamerunski napadač se tako iskupio za penal koji mu je Kasiljas odbranio u 70. minutu.

Konačan rezultat postavio je Lionel Mesi, koji je, posle dodavanja Tijerija Anrija, lobovao Kasiljasa. Štoper Reala Fabijo Kanavaro pokušao je da spasi mrežu svog tima, zakačio je loptu, ali nije uspeo da loptu izbije sa gol linije.

Barselona se tako učvrstila na liderskoj poziciji u španskom prvenstvu sa čak 12 bodova više od "večitog rivala" iz Madrida i osam od drugoplasirane Valensije, koja je nadoknadila gol zaostatka i utakmicu sa Espanjolom dobila sa 2:1.

Espanjol je poveo preko Romana Martinesa, ali je izjednačenje Valensiji doneo Raul Albiol, da bi Visente ušao sa klupe i devet minuta pre kraja utakmice postigao pobednički gol.

Posao Valensiji olakšalo je i isključenje Fransiska Rufetea u 38. minutu, kada je Espanjol vodio sa 1:0.

Valensija sada ima 30 bodova i na tabeli je ispred Viljareala i Sevilje, dve ekipe koje će se sutra sastati u drugom derbiju kola.

Viljareal ima 29 bodova, a Sevilja 26, bod više od Reala.

Pogledajte još