Nacrti zakona čekaju novog ministra

BEOGRAD, 14. juna 2012. (Beta) - Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković izjavio je u četvrtak da je nacrt strategije kulturne politike završen, ali da taj dokument, kao i ostali zakoni iz njegovog resora neće biti upućeni u javnu raspravu do formiranja nove vlade.

"Dobro poznajem naše ljude, te nisam hteo da tekst strategije kulturne politike mesec dana pre raspisivanja izbora predam vladi, da vlada počne javnu raspravu, a da se onda to koristi u političke svrhe i da se na taj način uspori", rekao je Marković.

Na konferenciji za novinare povodom izveštaja o radu tog ministarstva u protekla tri meseca, Marković je rekao da će upućivanje u javnu raspravu predloga strategije kulturne politike i zakona iz tog resora, biti prepušteno "narednom ministru, ili ministarki, jer je to korektno".

On je rekao da bi naredne nedelje moglo da bude završeno konstituisanje Skupštine Srbije i da će pripremljeni zakoni biti upućeni u proceduru nezavisno od promene saziva parlamenta i vlade.

Pogledajte još