Plasman na EP i afirmacija mladih igrača

Dušan Ivković je danas u "Kući košarke" u Beogradu saopštio spisak igrača za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

"Nosioci igre su nepromenjeni, a imamo i sedam debitanata. Osnovni cilj je da se kvalifikujemo na EP, a drugi je da afirmišemo nekoliko mladih igrača. Mislim da motivacija neće biti problem, ali ne smemo olako da shvatimo ove kvalifikacije", rekao je Ivković.

Reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacionoj Grupi A sa Izraelom, Crnom Gorom, Slovačkom, Estonijom i Islandom. Prvi meč je 14. avgusta protiv Islanda u gostima.

"Insistirao sam da spisak igrača bude objavljen pre kraja sezone, kako bi lekarski tim mogao da razgovara sa svima i reaguje ako bude bilo potrebno", istakao je Ivković.

Na selektorovom spisku nalazi se 24 igrača, ali će on 25. juna biti skraćen na 18 imena, a potom do 4. jula na konačnih 12.

Pripreme za predstojeće mečeve počeće 9. jula u Beogradu.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga kazao je da je plan rada dogovoren "već u martu".

"Sigurno da nam je cilj da se kvalifikujemo na EP. Izrael i Crna Gora su nam možda najveći rivali, ali ne treba zaboraviti da danas svi igraju košarku", dodao je Bodiroga.

Beta

Pogledajte još