Plasman na EP i afirmacija mladih igrača

0

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da u narednom periodu želi plasman na Evropsko prvenstvo (EP) 2013. godine u Sloveniji i afirmaciju mladih igrača.

Dušan Ivković je danas u “Kući košarke” u Beogradu saopštio spisak igrača za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

“Nosioci igre su nepromenjeni, a imamo i sedam debitanata. Osnovni cilj je da se kvalifikujemo na EP, a drugi je da afirmišemo nekoliko mladih igrača. Mislim da motivacija neće biti problem, ali ne smemo olako da shvatimo ove kvalifikacije”, rekao je Ivković.

Reprezentacija Srbije igraće u kvalifikacionoj Grupi A sa Izraelom, Crnom Gorom, Slovačkom, Estonijom i Islandom. Prvi meč je 14. avgusta protiv Islanda u gostima.

“Insistirao sam da spisak igrača bude objavljen pre kraja sezone, kako bi lekarski tim mogao da razgovara sa svima i reaguje ako bude bilo potrebno”, istakao je Ivković.

Na selektorovom spisku nalazi se 24 igrača, ali će on 25. juna biti skraćen na 18 imena, a potom do 4. jula na konačnih 12.

Pripreme za predstojeće mečeve počeće 9. jula u Beogradu.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga kazao je da je plan rada dogovoren “već u martu”.

“Sigurno da nam je cilj da se kvalifikujemo na EP. Izrael i Crna Gora su nam možda najveći rivali, ali ne treba zaboraviti da danas svi igraju košarku”, dodao je Bodiroga.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.