Tripković doneo Partizanu pobedu nad Cibonom

BEOGRAD, 14. decembra 2008. (Beta) - Košarkaši Partizana pobedili su u hali "Pionir" ekipu Cibone sa 69:56 (18:14, 19:13, 10:11, 22:18) u poslednjoj utakmici 12. kola Jadranske lige.

Najzaslužniji za sedmu uzastopnu pobedu Partizana nad Cibonom bio je Uroš Tripković sa 26 poena, od čega čak osam trojki, uz samo jedan promašaj iza linije od 6,25 metara.

Pored Tripkovića, jedini igrač Partizana sa dvocifrenim učinkom bio je Novica Veličković sa 10 poena. U timu Cibone najbolji je bio Erl Kalovej sa 18 poena.

To je Partizanu 11. pobeda u regionalnom takmičenju i beogradski tim nalazi se na prvom mestu na tabeli. Ciboni je poraz u "Pioniru" bio četvrti u Jadranskoj ligi.

Uvodni minuti utakmice protekli su u izjednačenoj igri, sve do sedmog minuta, kada je Novica Veličković "vezao" šest poena za vođstvo Partizana od 14:9.

U devetom minutu trener Partizana Duško Vujošević zaradio je tehničku grešku zbog prigovora sudijama, pa su igrači Cibone sa linije slobodnih bacanja došli do izjednačenja - 14:14.

U finišu četvrtine domaća ekipa je koševima Tripkovića i Slavka Vraneša došla do četiri poena prednosti (18:14).

Partizan je do polovine druge četvrtine čuvao prednost iz prvog dela utakmice, a zatim je Tripković postigao tri "trojke" zaredom i doneo svom timu dvocifrenu prednost od 32:22.

Samo minut kasnije "crno-beli" su došli i do najveće prednosti u prvom poluvremenu (36:22), ali je Cibona do odmora uspela da smanji na 37:27.

U trećoj četvrtini zagrebačka ekipa je tek u četvrtom minutu postigla prvi koš, kada je Kalovej pogodio "trojku".

Partizan je tom periodu i dalje igrao veoma dobro, a u 28. minutu šampioni Srbije i Jadranske lige imali su i 15 poena prednosti (45:30).

Finiš četvrtine, ipak, pripao je košarkašima Cibone, koji su mini-serijom od 5:0 uspeli da, prvi put posle dužeg vremena, dođu do jednocifrenog zaostatka (47:38).

Cibona je nastavila seriju na početku četvrte četvrtine i smanjila na 47:42, a zatim je Tripković sa dve nove "trojke" ponovo vratio Partizanu dvocifrenu prednost (55:44).

Do kraja utakmice "crno-beli" su bez većih problema održali tu razliku i došli do nove pobede. 

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras da su njegovi igrači pokazali veliki talenat i energiju u pobedi nad Cibonom.

"Zahvaljujući večerašnjoj pobedi lakše smo se oporavili od poraza protiv Reala. Moji igrači pokazali su talenat i utrošili veliku energiju. Hvala i navijačima na podršci, oni shvataju da su utakmice Jadranske lige kvalifikacije za Evroligu", izjavio je Vujošević na konferenciji za medije posle utakmice.

Vujošević je istakao da je pobeda nad Cibonom važna i zbog toga što je zagrebački klub jedan od konkurenata Partizana za plasman na završni "Fajnal for" turnir Jadranske lige.

"Ovo je važna utakmica, oni su na početku Jadranske lige izgubili od Hemofarma i Zadra i njima je svaka utakmica do kraja takmičenja eliminiciona. Ciboni predstoji veliki borba za ulazak među četiri najbolje ekipe, ali imaju odličnu ekipu", kazao je on.

Vujošević je dodao da mu je zasmetalo što su pojedini navijači Partizana vređali igrače Cibone.

"Zasmetalo mi je što su pojedini navijači vikali 'Ustaše, ustaše'. Igrači Cibone su pošteni momci koji se bave sportom", naveo je on.

Najbolji igrač utakmice UrošTripković ocenio je da će teško ponoviti večerašnji procenat šuta za tri poena od 90 odsto.

"Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali. Ne može na svakoj utakmici da se šutira 90 odsto za tri poena, ali dovoljno je da taj procenat bude i 50. Trudiću se da ostanem u dobroj formi i pomognem ekipi da dobija utakmice", izjavio je košarkašPartizana.

Trener Cibone Velimir Perasović ocenio je da je njegova ekipa izgubila zbog odlične odbrane Partizana i dominacije "crno-belih" u skoku.

"Partizan je od prvog minuta bio dominantna ekipa. Imali smo problema u napadu, što je uz čvrsti odbranu i Partizanov dominantan skok presudilo utakmicu. Loše smo šutirali i zato utakmicu nismo učinili neizvesnijom", zaključio je Perasović.

Pogledajte još