Domaća podrška na Mejn stejdžu

0

Na ovogodišnjem Mejn stejdžu Exit festivala, pre nastupa najvećih zvezda svetske muzičke scene, očekuju vas svirke omiljenih bendova sa ovih prostora!

U četvrtak će pre nastupa legendarnih Duran Duran i vrcavog Gossip nastupiti KRIŠKE, bend koji istražuje granice žanrova i stilova, i često ih prevazilazi inovacijama i otvorenim pristupom koji objedinjuje uticaje sličnih bendova iz prošlosti i savremene alternativne svetske muzike.

Dan kasnije na Mejnu nastupa beogradski sastav OLA HORHE. Čine ga pijanista Andy Pavlov koji koristi originalne analogne sintisajzere sa kraja 70-ih i početka 80-ih godina i multiinstrumentralista Attack El Robot na bubnjevima, koji je i basista benda Kriške, koji na Mejnu nastupa dan ranije. Svaki nastup dua Ola Horhe izaziva sjajne reakcije publike, a 2009. godine Popboks ih proglašava najboljim novim bendom u toj godini. Savršen intro za Hercules and Love Affair i New Order!

Trećeg dana festivala premijeru na glavnoj bini imaće REFLECTIONS OF INTERNAL RAIN, hardcore punk sastav nastao u Novom Sadu 2004. godine. Nakon tri izdanja sjajno prihvaćenih od strane publike i nekoliko turneja, Reflections of Internal Rain ovog leta na Exitu završavaju svoju veliku evropsku turneju na kojoj će predstaviti poslednji album „Answers“, izdat u Srbiji, Italiji i Velikoj Britaniji.

Konačno, u nedelju, 15. jula očekuju nas nastupi dva vrlo dobro poznata srpska benda – ŽENEKESE I PARTIBREJKERS!


ŽeneKese
, petočlani rock bend iz Beograda, nastao je 2004. godine. Karakteristični po energičnim živim nastupima, koncertno su aktivni od 2006. godine, nastupajući po klubovima u zemlji i regionu, kao i na festivalima. Prvo samostalno izdanje benda je istoimeni debi album iz 2009. godine, dok je u martu 2011. izašlo drugo izdanje ove beogradske petorke, album „Rado bih te sreo“, objavljen i na Exit etiketi.

Jedan od najuticajnih rock'n'roll bendova na ovim prostorima, Partibrejkersi će ispisati još jednu stranicu u rock istoriji baš na glavnoj bini Exit festivala. Nakon sedam studijskih albuma izdatih od 1985. godine pa do danas, lajv albuma „Krš i lom“ izdatog 2009. za Odličan hrčak i Exit etiketu i prepunih nastupa na Exitu, Partibrejkersi se vraćaju da otpraše još jednu turu i pokažu omladincima šta je prava rock'n'roll svirka! Postoji li bolji uvod za Guns N' Roses?

Trinaesti Exit festival održava se od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Pogledaj i: Sve o EXIT festivalu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.