Hladnjačari da saopšte otkupnu cenu

0

BEOGRAD, 15. juna 2012. (Beta) – Udruženje malinara "Vilamet" zatražilo je od hladnjača da do nedelje, 17. juna, predlože otkupnu cenu maline, izjavio je u petak predsednik tog udruženja Dragan Bogdanović.

BEOGRAD, 15. juna 2012. (Beta) – Udruženje malinara “Vilamet” zatražilo je od hladnjača da do nedelje, 17. juna, predlože otkupnu cenu maline, izjavio je u petak predsednik tog udruženja Dragan Bogdanović.

Bogdanović je agenciji Beta rekao da malinari traže cenu od 1,26 evra po kilogramu, kao i da ta cena bude jedinstvena u celoj Srbiji, a ne da se dnevno formira.

U nedelju će biti održana i sednica Upravnog odbora Udruženja “Vilamet” i tada će malinari odlučiti od narednim koracima i eventualnom protestu.

Prema rečima Bogdanovića, zbog loših vremenskih prilika očekuje se da će rod maline ove godine biti manji za 30 odsto. Prošle godine rod maline bio je izmedju 67.000 i 75.000 tona.

Udruženje malinara “Vilamet” okuplja 70 proizvodjača koji su malinu zasadili na 150 hektara.

Predsednik Unije malinara Srbije Dragiša Terzić izjavio je ranije da ugovor sa austrijskom firmom “Civis best fud (CWS best food)” o otkupu malina neće biti realizovan, jer je to udruženje obezbedilo samo 10 odsto ugovorene količine maline.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.