BusPlus kontrolori u tamno i svetlo-plavim majicama

BEOGRAD - Muški kontrolori će nositi teget majice sa logotipom BusPlusa, a pripadnice lepšeg pola biće obučene u svetlo plave majice.

Pazi na one sa kabanicama
Za slučaj letnjih pljuskova kontrolorima su obezbedjene kišne kabanice.Dal, ćemo ih prepoznati ispod kabanica?

Važna su obeležja

Jedino obeležje po kome su do sada Beogradjani mogli da prepoznaju kontrolore BusPlusa bili su aparati za proveru kartica. I nije bilo baš ugodno kad te uhvate bez karte. Rigorozno?

Pravila - korisno je znati

Evo kako je jedan od sugrađanina rešio da reši problem nemanja karte. I da pritom pruži pristojan otpor. I zar ste sumnjali, okačeno na Youtube. Pa da se narod snađe. Teška vremena, nemaština, ljudi ostaju bez posla, a velik je grad, moramo se nekako kretati. Za benzin nema, za kartu - jedva. A i neka dokumenta ističu...joj i za to treba i da se čeka i da se plati:

Ovako je bilo relativno prihvatljivo

(old_image)

Dok su kontrolori, u narodu odavno nazvani - Ridže, nosili fluorescentne prsluke, bilo je još mogućnosti da, ako ih vidiš na stanici, lepo izađeš iz busa na vreme. I, nema svađe ni neprijatnosti. Ali novi BusPlus aparati doneli su i nova pravila, pa neretko i gnev naročito kod mlađe populacije. Sa najavom povećanja cene karata i dodatnim osiromašenjem građana, taj bes bi mogao biti i veći.

Šta da radiš kad nemaš da platiš kartu?

Moraš na posao ili fakultet, a nemaš kintu u džepu ni za kiflu. I šta da radiš? Pa jedino da se švercuješ i nadaš da te neće uhvatiti. Ili da kreneš ranije, pa kad Ridžu u plavoj majici spaziš na stanici - ti izađeš, pa ponovo pokušaš drugim vozilom.

Lako je ovima što donose odluke. Oni se ne voze gradskim prevozom, njih voze službenim automobilima. Iz službenih automobila ne gledaju ko stoji na stanici i kakve majice nosi.

(old_image)

Ja se sećam da je nekad bilo ovako


Šta sad da se radi?

Imaš predlog? Podeli ...daj bar nešto džabaka!

Pogledajte još