Angela Merkel nema savet za Grke

0

Kancelarka Nemačke Angela Merkel "ne daje savete za glasanje na izborima u Grčkoj", izjavio je predstavnik za štampu nemačke vlade.

Na pitanje o tome da li Merkel smatra da bi trebalo da posavetuje Grke pred izbore, kao što je to uradila pred izbore u Francuskoj, Stefen Zajbert (Steffen Seibert) je na konferenciji za novinare u Berlinu rekao da “kancelarka ne daje savete za glasanje u susednim i prijateljskim zemljama”.

“Kancelarka nije dala savet o glasanju na predsedničkim izborima u Francuskoj (…) Ona je rekla da se ona – zbog veoma dobre saradnje sa (bivšim predsednikom Nikolom) Sarkozijem i solidarnosti unutar konzervativne porodice u Evropi, zalaže za reizbor Sarkozija – to je sasvim drugačije”, ocenio je Zajbert.

“Savezna vlada je spremna da sarađuje sa bilo kojom vladom izabranom u nekoj partnerskoj zemlji”, naglasio je predstavnik kancelarke.

Predstavnik za štampu Ministarstva finansija, Martin Kothaus (Martin Kotthaus), rekao je da smatra da pitanje o savetu pred izbore podrazumeva “čudan antagonizam” Nemačke i Grčke.

BERLIN, 15. juna 2012. (Beta-AFP)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.