HNS: Ne kažnjavajte nas zbog ponašanja pojedinaca

"Apelujemo da se ne kažnjava reprezentacija Hrvatske i ne dovodi u vezu s delom navijača koji to zapravo nisu, već je reč o huliganima koje treba izolovati sa sportskih dogadjaja. Hrvatska je na ovom prvenstvu pokazala kako ima sjajne, kulturne i odane navijače koji vole svoju reprezentaciju, poštuje sve druge i u duhu sporta i fer-pleja navijaju za svoju zemlju", navodi se u saopštenju HNS-a.

Uefa je optužila HNS za rasizam pošto je dobila izveštaj da su hrvatski navijači vredjali crnog italijanskog napadača Marija Balotelija.

"HNS se ogradjuje od svih devijantnih ponašanja dela navijača tokom EP i osudjuje iste. Svi reprezentativci, članovi stručnog štaba podržavaju sve aktivnosti Uefe u cilju pronalaženja pojedinaca koji svojim ponašanjem narušavaju ugled takmičenja bez obzira iz koje su države", dodaje se u saopštenju.

Uefa je saopštila da je hrvatski savez optužen zbog "neprikladnog ponašanja" navijača koji su pevali rasističke pesme i pokazivali rasističke simoble tokom utakmice u Poznanju u četvrtak na Evropskom prvenstvu.

Optužba protiv hrvatskog saveza podignuta je i zbog baklji zbog kojih je utakmica nakratko prekinuta.

Uefa je saopštila da će disciplinsko veće u utorak odlučivati o ovim optužbama.

Beta

Pogledajte još