Hrvati zamolili Uefu da ih ne kažnjava

"Apelujemo da se ne kažnjava reprezentacija Hrvatske i ne dovodi u vezu s delom navijača koji to zapravo nisu, već je reč o huliganima koje treba izolovati sa sportskih događaja. Hrvatska je na ovom prvenstvu pokazala kako ima sjajne, kulturne i odane navijače koji vole svoju reprezentaciju, poštuje sve druge i u duhu sporta i fer-pleja navijaju za svoju zemlju", navodi se u saopštenju HNS-a.

Uefa je optužila HNS za rasizam pošto je dobila izveštaj da su hrvatski navijači vređali crnog italijanskog napadača Marija Balotelija.

"HNS se ograđuje od svih devijantnih ponašanja dela navijača tokom EP i osuđuje iste. Svi reprezentativci, članovi stručnog štaba podržavaju sve aktivnosti Uefe u cilju pronalaženja pojedinaca koji svojim ponašanjem narušavaju ugled takmičenja bez obzira iz koje su države", dodaje se u saopštenju.

Uefa je saopštila da je hrvatski savez optužen zbog "neprikladnog ponašanja" navijača koji su pevali rasističke pesme i pokazivali rasističke simoble tokom utakmice u Poznanju u četvrtak na Evropskom prvenstvu.

Optužba protiv hrvatskog saveza podignuta je i zbog baklji zbog kojih je utakmica nakratko prekinuta.

Uefa je saopštila da će disciplinsko veće u utorak odlučivati o ovim optužbama.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.