Rusi idu kući, Grčka u četvrtfinalu! ‎

Grci su do pobede došli golom Jorgosa Karagunisa u drugom minute sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Prvo mesto u Grupi A zauzela je reprezentacija Češke, koja je večeras savladala Poljsku sa 1:0.

POGLEDAJ VIDEO: Grčka - Rusija 1:0

Grci su dobro počeli utakmicu i u prvih 10 minuta imali nekoliko dobrih napada, ali su Rusi potom potpuno preuzeli kontrolu i do kraja prvog poluvremena imali inicijativu.

Najbolju priliku za Grčku do pogotka imao je Kostas Kacuranis, koji je posle ubacivanja iz kornera na prvu stativu Karagunisa šutirao sa ivice peterca, ali mu je golman Rusije Vjačeslav Malafejev odbranio.

Rusi su posle početne inicijative Grka preuzeli inicijativu i stvorili nekoliko šansi koje, međutim, nisu uspeli da iskoriste.

Najbolje prilike za Ruse imali su Aleksandar Keržakov i Jurij Žirkov čiji su šutevi završili malo preko gola, kao i Andrej Aršavin, čiji je šut glavom odbranio Sifakis.

Grci su poveli pošto je Sergej Ignjaševič loše zahvatio loptu glavom posle auta Vasilisa Torosidisa, kada je lopta došla do Karagunisa koji je utrčao u šesnaesterac i šutem sa 12 metara iskosa sa desne strane savladao Malafejeva.

Grci su drugo poluvreme posle vodećeg gola počeli sa dodatnim samopouzdanjem i krenuli ofanzivno, najviše zbog raspoloženog Jorgosa Samarasa, a najbolju priliku na meču propustili su u 70. minutu, kada je Jorgos Cavelas pogodio prečku iz slobodnog udarca sa 20-ak metara.

Rusi su potom pokušavali uglavnom šutevima iz daljine, a najuporniji je bio Igor Denisov, koji je nekoliko puta pokušao da savlada Sifakisa.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu za Ruse propustio je Džagojev, koji je posle centaršuta Aršavina sa desne strane glavom šutirao sa 10 metara u dalji ugao Sifakisa, ali je lopta otišla nekoliko centimetara od gola.

Fudbaleri Rusije su čak 24 puta šutirali na gol Sifakisa, ali je samo pet udaraca završilo u okviru, naspram pet pokušaja Grka.

Grci su u Grupi A završili na drugom mestu sa četiri boda, koliko ima i trećeplasirana Rusija. Prvi su Česi sa šest, a poslednji Poljaci sa dva boda.

Beta

Pogledajte još