"Priče za laku noć" u Londonu

Nedavno je u Londonu premijerno prikazana nova fantastična komedija sa Adamom Sendlerom u glavnoj ulozi: "Priče za laku noć" (Bedtime Stories)!

Film "Priče za laku noć", u režiji Adama Šenkmena ("The Pacifier", "Hairspray", "The Wedding Planner"), omogućio je jedinstvenu priliku autorima da kombinuju klasičan Diznijev način pripovedanja sa komičnim pečatom Adama Sendlera. 

- Želeo sam da napravim film koji će moja deca moći da gledaju jednog dana i da me zapravo pogledaju u oči nakon toga. Kada sam čitao scenario za "Priče za laku noć" shvatio sam da bi to bilo jako zabavno za svakoga - kaže Adam Sendler.

Sendler nastavlja:

Kada sam bio mali, moja porodica je dosta putovala. Vozili smo se kroz Njujork do Nju Hempšira i svraćali bismo usput do hotela "Howard Johnson". Bilo nas je tada po šestoro u jednoj sobi i to je za mene bio najlepši deo života. I od tada mi se baš dopada ideja o liku koji živi u hotelu. 

Sendler igra hotelskog domara Skitera Bronsona o kome kaže sledeće:

-On baš dosta radi. Skiterov otac je bio vlasnik hotela kada je on bio sasvim mali. Tata nije bio baš najbolji biznismen, pa je morao da proda hotel, ali je sa novim vlasnikom napravio dogovor da Skiter kada odraste vodi mesto. Tako da Skiter radi, radi i radi, čekajući da dođe dan kada će dobiti posao. Ali tog dana, posao će dobiti neko drugi.

Otkačenu priču će zapravo pokrenuti Skiterova sestra Vendi (Kortni Koks) koja poziva domara da pazi na njeno dvoje dece dok je ona u potrazi za poslom. O svom liku nekadašnja zvezda sitkoma "Prijatelji" kaže:

- Ja sam direktorka škole koja se uskoro zatvara. Moram da pronađem novi posao i tada ludilo počinje.(old_image)

A tu je i nekadašnja Felisiti - Keri Rasel.
 
- Ja čuvam decu dok Skiter radi u hotelu. Ne znam kako, ali ću upasti u čitavo to ludilo oko pripovedanja i čudnih dešavanja - kaže Keri Rasel.

Lude avanture Skiter priča kako bi zabavio decu tokom noći. Kako mu se njihova kolekcija knjiga uopšte ne dopada, on počinje da ih izmišlja, dozvoljavajući klincima da učestvuju i proširuju te neverovatne zgode – od divljeg zapada, preko kosmosa do srednjeg veka i antičke Grčke. Likovi iz raznih epoha pojavljuju se u filmu i svi su vam veoma poznati.

- Priča o kojoj govori Skiter zapravo se ostvaruje. Šta god da klinci ubace u priču postaje stvarno. I zamislite kako bi to zaista izgledalo? Ovo je potpuno magičan film za čitavu porodicu -  opisuje svoj film reditelj Šenkmen. 

Pored navedenih glumaca, u filmu "Priče za laku noć" igraju i Gaj Pirs, ekscentrični britanski komičar Rasel Brend i Tereza Palmer.

Dok film "Priče za laku noć" ne stigne do naših bioskopa (8. januar), pogledajte zvezde filma na londonskoj premijeri.

Pogledajte još