Jovanović: Spreman sam za razgovore

0

Liberalno demokratska partija spremna je za razgovore o novoj vladi i ne beži ni od jednog spornog pitanja, poručio je danas predsednik LDP-a Čedomir Jovanović ukazujući da su se dosadašnji pregovori o novoj vlasti pretvorili u agoniju.

“Važno je za zemlju da što pre dobije vladu i zato smatramo za korisnim i spremnost Demokratske stranke da ipak razgovara sa Ujedinjenim regionima Srbije, i stav novoformiranog bloka (lidera SPS-a Ivice) Dačića i (lidera URS-a Mlađana) Dinkića jer je to učinilo jasnom političku situaciju”, rekao je Jovanović reagujući na današnji sastanak Dačića i Dinkića.

Kako se prenosi u saopštenju LDP-a, on je rekao da ta stranka bez bilo kakvih ucena jasno kaže da je spremna da bude samo u vladi koja će bez kalkulisanja voditi novu politiku i ići u susret problemima, a građanima ponuditi istinu umesto lažnih izgovora kojima se do sada
pravdala nesposobnost i neodgovnost politčara na vlasti.

“Upravo zbog toga, svima koji sa nama unapred računaju ili na nas nevoljno pristaju, jasno naglašavamo da za politku koja je zemlju dovela do potpunog sloma, već postoji matematička većina i bez Liberalno demokratske partije”
, rekao je Jovanović.

On smatra da su se pregovori o novoj vladi pretvorili u agoniju ukazujući da je za LDP “neprihvatljivo licemerno skrivanje iza fraza o patriotizmu i nacionalnoj politici koje se koriste i koje su neprihvatljivi izgovori političara i stranaka koji misle samo na svoje sebične interese”.

Jovanović je rekao da nova vlada treba da insistira na hitnom nastavku pregovora sa Prištinom, potpunom sprovođenju sporazuma koji su do sada postignuti u Briselu i rešenju preostalih pitanja uz pomoć EU.

Jovanović je upozorio i na ekonomske probleme Srbije – najveću stopu inflacije i nezaposlenosti u Evropi, neodrživ deficit budžeta i obim zaduživanja.

Vlada u kojoj je LDP mora, kako je naveo, odgovoriti sa programom koji će biti jasan svakom čoveku u zemlji i omogućiti mu, da učestvuje i ostvari svoje interese u ekonomskim reformama koje se više ne mogu odlagati.

BEOGRAD, 17. juna 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.