Kaliopi oduševila Beograđane

Makedonska pop diva Kaliopi Bukle organizovala je koncertnu promociju svog novog albuma „Želim ti reći“ u intimnoj atmosferi Pozorišta na terazijama, koje je odabrala, kako kaže, zbog velike ljubavi prema pozorišnoj umetnosti. Brojni poklonici izuzetnog vokala žene koja je žarila i palila eks – Yu prostorima uživali su u živoj svirci skoro dva sata.

- Srbijo moja prelepa, ovo veče je jako posebno za mene. Posle dvadeset godina odsustva sa muzičke scene u republikama bivše SFRJ, ja sam ponovo ovde sa vama, jer ste vi dozvolili da moja muzika još živi – ovim rečima Kaliopi je zvanično otvorila svoj mini koncert, našalivši se da je u sali „Makedonija u malom“, misleći na Tijanu Dapčević, Maju Odžaklijevsku, Biseru Valetanlić, Vasila i Zafira Hadžimanova.

Pravi muzički hepening počeo je naslovnom numerom sa albuma „Želim ti reći“, koja je izazvala prave ovacije u sali, pa je Olivera Katarina, ganuta emocijama, ustala i predala buket cveća. Zafir Hadžimanov je u jednom trenutku i zaplakao, dok su dve nerazdvojne drugarice, Tijana i Leontina, pevale njišući rukama iznad glave.

Ređale su se pesme sa novog albuma „Crne ruže“, „Ljubi“, „Miriše na ljubav“, „Zovem se“, „Probudi me“, „Od sebe ne odustajem“, „Poslednja“...... Pevala je Kaliopi čitava dva sata na srpskom, u pratnji četiri makedonska muzičara, hodajući po bini prepunoj jesenjeg lišća, koje je, kako kaže, stiglo specijalno iz Makedonije. Uz najveće hitove „Rođeni" (Bato), „Kofer ljubavi" i jednu makedonsku „Da li me sakaš ili me posakuvaš“ đuskali su svi, Suzana Mančić, Mina Kostić, Zvonko Marković, Lokica Stefanović, Marko Kon, Toma Fila, Raka Marić, Željko Joksimović, Jovana Janković, Jelena Tomašević...
Nakon dobre svirke gosti su se preselili u foaje, gde se uz dobro makedonsko vino i ogromnu tortu, pričalo do kasno u noć.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još