Ronaldo odveo Portugal u četvrtfinale

Portugalci su zauzeli drugo mesto u grupi, iza Nemačke i u narednoj fazi igraće protiv Češke, koja je bila prva u Grupi A.

Holandija, koja je vicešampion sveta, takmičenje je završila sa tri poraza, iako je večeras vodila sa 1:0.

Gol za Holandiju postigao je Rafael Van der Vart u 11. minutu, dok je dvostruki strelac za Portugal bio Kristijano Ronaldo, u 28. i 74. minutu.

POGLEDAJ VIDEO: Portugal - Holandija 2:1

Holandija je povela preciznim udarcem Van der Varta sa 18 metara u desni ugao gola Ruija Patrisija. Prethodno je lopta dugo bila kod Arjena Robena, koji je pokušavao da nađe poziciju za šut, ali ju je ipak sa ivice šesnaesterca dodao do saigrača.

Posle nekoliko dobrih prilika i stative koju je u 16. minutu pogodio Kristijano Ronaldo, Portugalci su uspeli da izjednače kada je napadač Real Madrida iskoristio odlično dodavanje Žoaa Pereire kroz sredinu.

Ronaldo je bio na ivici ofsajda, ali je pravovremeno utrčao u prazan prostor i sa oko 11 metara šutirao pored istrčalog golmana Martina Stekelenburga.

Posle izjednačenja Portugal je do poluvremena imao još nekoliko prilika, ali nije uspeo da preokrene rezultat i povede.

Na početku drugog dela utakmice tempo igre je malo opao. Holanđani su pretili uglavnom posle prekida, dok je Portugal igrao na kontranapade.

(old_image)

Brze akcije Portugalaca stvorile su velike probleme odbrani Holandije, a ubedljiviji poraz aktuelnog vicešampiona sveta sprečio je golman Stekelenburg.

On je odlično intervenisao posle šuteva Fabija Koentraa u 66. i Nanija u 72. minutu. U obe akcije asistent je bio Kristijano Ronaldo.

Stekelenburg, ipak, nije mogao da spreči pogodak u 74. minutu kada je Ronaldo realizovao dodavanje Nanija sa desne strane. Golgeter madridskog Reala driblingom se oslobodio Gregorija Van der Vila, a potom udarcem po zemlji šutirao u bliži ugao protivničkog gola.

Najbliži pogotku u drugom poluvremenu Holanđani su bili u 82. minutu, kada je Rafael Van der Vart šutirao sa oko 20 metara i pogodio stativu.

Nekoliko minuta kasnije zapretio je ponovo Ronaldo, koji je sa 17 metara, takođe, pogodio stativu.

Četvrtfinalni duel Portugala i Češke igraće se 21. juna u 20.45 u Varšavi. Beta

Pogledajte još