Šta jesti na +30?

Teška hrana ne ide uz sunčane i vruće dane, jer stvara osećaj težine u želucu, pojačava znojenje, a može izazvati i dehidraciju. Da ne biste imali problema, prilagodite ishranu letu. Birajte hranu koja vas neće opteretiti, a koja će pritom i pozitivno delovati na vašu liniju ...kao što su supe, voće i povrće.

Supe su sjajan letnji obrok. Možete ih konzumirati za ručak ili za večeru, mogu biti tople ili hladne, ali važno je da budu bistre. Najbolje bi bilo da konzumirate supu od sezonskog povrća. Supa okrepljuje probavu, ubrzava metabolizam i blagotvorno deluje na celokupno zdravlje.

Plodovi voća dobri su za svako doba godine, ali su za leto idealni. Za rashlađenje i žeđ idealne su lubenice i dinje. Svakako tu imamo i breskve, šljive i groždje. Možete odabrati bilo koje voće i možete ga jesti u neogranicenim količinama.

Povrće možete jesti sirovo ili kuvano, kao što su paradajz, krastavac, paprika i ostalo povrće koje je bogato vodom i vitaminima. Vaše zdravlje će biti nagrađeno, a i učiniće te mu veliku uslugu, a takav će izbor imati i blagotvoran učinak na vašu vitku liniju.

Pogledajte još