Dva kadeta stradala na vojnoj vežbi VIDEO

Na vojnom poligonu Pasuljanske livade jutros u 9.05 časova došlo je do eksplozije zaostale granate 30 koju je pronašao jedan od kadeta, prenose elektronski mediji.

Stradalo je dvoje kadeta, dvoje je teže povređeno, dok je petoro zadobilo lakše telesne povrede, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane.


Nesreća se dogodila na redovnoj obuci u toku pripreme završne vežbe "Diplomac 2012".

Imena poginulih i povređenih:

Saopšteno je da su u nesreći poginuli Filip Milojević (1988) iz sela Gornja Trnava, opština Topola i Milina Miletić (1989) iz Gornjeg Milanovca, dok su povređeni Tanja Milošević (1988) iz Lebana, Stefan Milosavljević (1988) iz Novog Sada, Mladen Milosavljević (1989) iz Aleksinca, Mirjana Veličković (1988) iz Surdulice, Nikola Garabiljević (1988) iz Šapca, Jelena Obradović (1985) iz Kragujevca iSlobodan Petrović (1988) iz Vlasova, u opštini Raška.

U nesreći ranjeno sedmoro kadeta, četiri mladića i tri devojke, navodi Blic.

- Dvoje kadeta koji su teško ranjeni u jutrošnjoj eksplozij zadobili su povrede glave i grudnog koša i nalaze su u šok-sobi Opšte bolnice u Ćupriji - izjavio je Tanjugu direktor te zdravstvene ustanove Predrag Drenovaković.

Povređeni su transportovani helikopterom na VMA.

Do nesreće, u kojoj su stradali kadeti četvrte godine Vojne akademije, došlo je na redovnoj obuci u toku priprema završne vežbe “Diplomac 2012” koja se izvodila bez bojeve municije.

Readakciju Nadlanu je zanimalo kakav je ovo teren, da li je bezbedan za vežbu koju izvršavaju kadeti?

Readakciju Nadlanu je zanimalo kakav je ovo teren, da li je bezbedan za vežbu koju izvršavaju kadeti? I pronašli smo ovaj video-prilog još iz 2010. godine. Stručnjak opisuje kakave su jedinice i kako opremljene neophodne na ovom trenu - na Pasuljanskim livadama:

Pogledajte još