Tomislavu Marinkoviću nagrada Vasko Popa

BEOGRAD, 18. juna 2012. (Beta) - Pesniku Tomislavu Marinkoviću u ponedeljak je dodeljena nagrada "Vasko Popa" za zbirku pesama "Običan život", u izdanju Kulturnog centra iz Novog Sada.

Nagrada za najbolje pesničko ostvarenje srpske poezije u 2011. godini Marinkoviću će biti uručena 29. juna u Vršcu, na dan rodjenja pesnika Pope, rečeno je na konferenciji za novinare u poslovnom centru kompanije "Hemofarm" u Beogradu.

Predsednik žirija Radivoje Mikić kazao je da je Marinković autor sedam knjiga pesama, od kojih je poslednja, "Običan život" ponela jedno od najvažnijih priznanja za autore koji pišu na srpskom jeziku.

"Knjiga nam pokazuje da moderni pesnik ume iza prividne jednostavnosti da sakrije humor, ironiju i blagu setu sa kojom se suočava u svim onim trenucima u kojima u njegov unutarnji svet padne neka draga uspomena", rekao je Mikić.

Žiri koji, pored Mikića, čine Dušan Belča i Duško Novaković, jednoglasno je doneo odluku o nagradi koju čine novčani iznos i povelja darodavca, kompanija "Hemofarm" iz Vršca.

Pogledajte još